Ademtherapie

Ademhalen is voor veel mensen iets vanzelfsprekends. Vaak zijn we ons niet eens bewust van onze ademhaling. Toch kent iedereen situaties waarbij ‘het je naar de keel grijpt’ of dat je het ‘Spaans benauwd krijgt’.

Emoties en spanningen kunnen direct van invloed zijn op het ademproces. Bij de een leidt dit tot een ademklacht als hyperventilatie, bij de ander tot angst en paniekstoornissen. Bij acute aanvallen van hyperventilatie denken mensen vaak dat ze een hartaanval of een herseninfarct krijgen. Door chronische ademontregeling ontstaan vaak allerlei lichamelijke klachten, die op hun beurt weer een sterke beperking in het dagelijks functioneren teweegbrengen.

Ademtherapie in combinatie met ontspanningstherapie helpt het onbewuste ademproces beter verlopen. Uw dagelijks functioneren kan hierdoor enorm verbeteren. Tijdens de therapie leert u voelen dat het hele lichaam betrokken is bij het ademen. Bovendien raakt u minder gefixeerd op het ademproces.

Bij het opstellen van het behandelplan en -doel wordt met u besproken of ademtherapie deel uitmaakt van de behandeling bij POFA.


Algemeen
Psychosomatiek
Mindfulness
YinYoga