Algemeen

Als de laatste tijd regelmatig uw grenzen zijn overschreden, herkent u waarschijnlijk wel onderstaand profiel:

  • U heeft regelmatig een onbehaaglijk gevoel. U kunt uw gedachten niet meer stil zetten, u bent aan het malen;
  • U bent sneller geïrriteerd dan normaal;
  • U bent al moe als u ’s morgens opstaat en u slaapt slecht;
  • U heeft last van angsten;
  • U heeft lichamelijke klachten zoals spierpijn, hoofdpijn, duizeligheid, ademnood, maag- en darmklachten, hartkloppingen.

De eerste 4 weken ligt het accent op aandacht schenken aan verschillende aspecten van je binnen- en buitenwereld met een open mind. Je leert langere en kortere meditaties om uit het hoofd en in het lijf te komen en dat in de loop van de dag vast te houden. 

Tijdens de tweede 4 weken worden de meditaties voortgezet en verdiept en leer je andere praktische manieren om gedachten als mentale gebeurtenissen te zien. Het helpt je een houding van acceptatie, compassie en empathie voor jezelf en anderen te ontwikkelen.

Deze training sluit nauw aan bij het oorspronkelijke werk van Jon Kabat-Zin en het werk van Segal, Williams en Teasdale. Dat maakt het programma goed wetenschappelijk onderzocht en effectief.

Het is een vaardigheidstraining. Hoewel veel mensen mentaal of fysiek baat hebben bij de training, is het geen formele psychotherapie die we aanbieden. Het is vooral een vaardigheidstraining in mindfulness en de daarbij behorende attitude van nieuwsgierigheid, zorgzaamheid, mild oordeel en acceptatie. Het is geen praatgroep om problemen kwijt te kunnen. Bij de problemen die ingebracht worden staat niet het probleem of de pijn zelf centraal, maar het mindful hier mee omgaan. Dit is een zeer leerzaam onderdeel van de training die voor veel deelnemers veel ruimte

Herkent u een aantal van deze stresssymptomen?

Leest u dan verder op deze site!

POFA
Welkom bij POFA, de Praktijk voor Ontspannings- en Fysiotherapie Alkmaar. In onze maatschap werken fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met spanningsklachten.

Sinds de oprichting van POFA in 1985 heeft het aanbod van POFA-therapieën en behandelingen zich enorm ontwikkeld. Naast ontspannings- en fysiotherapie (POFA Psychosomatiek) bieden wij aanvullende behandel- en begeleidingsvormen, zoals haptotherapie, Yin Yoga, Mindfulness-trainingen.

Het door ons ontwikkelde concept wordt steeds verder verfijnd en aangepast aan de nieuwste inzichten in en ontwikkelingen rond stressbestrijding. In al die jaren zijn onze behandelingen en therapieën zeer doeltreffend gebleken bij het verminderen van en het beter kunnen omgaan met lichamelijke en geestelijke klachten, voortkomend uit stress. Op deze site leest u wat wij voor u kunnen betekenen.

Algemeen
Psychosomatiek
Mindfulness
YinYoga